(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Bezlepková citronová babeta
Potřebné ingredience
250 g Jizerky nebo jiné bezl. mouky 170 g cukru moučka 1 dcl oleje nebo rozpuštěné máslo 4 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 citrony - kůra a šťáva z nich (vybírejte ty chemicky neošetřené) 1/2 sklenice vody (cca 1 dcl)
Postup přípravy
1. Vyšlehejte žloutky s cukrem
2. Přidejte vodu, olej a vanilkový cukr. Zašlehejte.
3. Přimíchejte šťávu a kůru ze 2 citrónů.
4. Pomalu přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
5. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Pečeme 20 minut na 180 oC.
Hotovost kontrolujeme špejlí. Přeji dobrou chuť.
2. Přidejte vodu, olej a vanilkový cukr. Zašlehejte.
3. Přimíchejte šťávu a kůru ze 2 citrónů.
4. Pomalu přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
5. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
Pečeme 20 minut na 180 oC.
Hotovost kontrolujeme špejlí. Přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jofiel
(upraveno)
13. 7. 2013, 9:10
dobrý den, jakou vodu přidat? v seznamu surovin ji nemáte...
U kočky Báry
(upraveno)
23. 8. 2013, 6:07
@jofiel
Bude to ta 1 dcl určitě, hned to opravím, mrkla jsem do sešitku a je tam 1/2 sklenice, což by odpovídalo. Chybička se občas vloudí
jpichova
(upraveno)
20. 7. 2013, 23:11
@jofiel
Já myslím,že 1dcl vody,neb jsem tento recept viděla i u jiné paní. Jana